Αποτελεσματικότητα της συσκευής NEOGEN μέσα από πειραματικές δοκιμές (μέρος πρώτο)

NEOGEN : Με ποιους θεραπευτικούς μηχανισμούς λειτουργεί; 

Αποτελεσματικότητα της συσκευής NEOGEN μέσα από πειραματικές δοκιμές

Σε ένα ανεξάρτητο ευρωπαϊκό εργαστήριο, η συσκευή NEOGEN υποβλήθηκε σε δοκιμές για να αξιολογηθεί η ικανότητά της να μειώνει το οξειδωτικό στρες στον οργανισμό. Για τη δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν τρεις τύποι κυττάρων και εκτέθηκαν σε αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS). Η βιωσιμότητα των κυττάρων μετρήθηκε με τη χρήση της χρωστικής XTT. Η συσκευή NEOGEN τοποθετήθηκε σε δίσκους καλλιέργειας για 24 ώρες. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν την ικανότητα της της NEOGEN να προστατεύει και τους τρεις τύπους κυττάρων από τα ROS.

Στόχος:

Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί εάν η συσκευή NEOGEN μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αντιδραστικών ειδών οξυγόνου (ROS) (όπως βαρέα μέταλλα, σωματίδια, ξενοβιοτικά, φυτοφάρμακα, υπεριώδης ακτινοβολία (UV) ή ηλεκτρομαγνητικά και γεωπαθητικά πεδία παρεμβολής) στο άμεσο περιβάλλον των κυττάρων. Τα ROS, όταν παράγονται σε υπερβολικές ποσότητες, δύναται να προκαλέσουν κυτταρική βλάβη και να οδηγήσουν σε διάφορες ασθένειες. Η έρευνα χρησιμοποίησε μια δοκιμή χωρίς ζώα, αποδεκτή τόσο στην παραδοσιακή ιατρική όσο και στη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Λειτουργία NEOGEN:

Η συσκευή NEOGEN, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, εκπέμπει διαμορφωμένα ηλεκτρομαγνητικά σήματα με στόχο:

  • Την “διόρθωση” της φυσικής ακτινοβολίας.
  • Την ενίσχυση και τον συντονισμό των σωματικών λειτουργιών και βιολογικών συστημάτων.
BIOMEDIS_NEOGEN

(Στην παρούσα μελέτη, η συσκευή NEOGEN χρησιμοποιήθηκε μόνο σε λειτουργία ηλεκτρομαγνητικής ανάδρασης (= λειτουργία 1, EMF F.B.). Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη ισχύς του σήματος που φτάνει στις κυψέλες, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε γυάλινες φιάλες και η συσκευή τέθηκε σε άμεση επαφή με τις κυψέλες.

Κύτταρα που χρησιμοποιήθηκαν:

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν τρεις τύποι κυττάρων:

  1. Εντερικά επιθηλιακά κύτταρα (κυτταρική σειρά IPEC-J2).
  2. Ινοβλάστες συνδετικού ιστού (κυτταρική σειρά L-929).
  3. Ηπατικά κύτταρα (κυτταρική σειρά Hep G2).

Και οι τρεις κυτταρικές σειρές προήλθαν από το Ινστιτούτο Leibniz, DSMZ, στο Braunschweig, Γερμανία.

Πειραματικό Σχέδιο:

Τα κύτταρα καλλιεργήθηκαν σε πλάκες 96 φρεατίων σε δύο πυκνότητες (100.000 και 50.000 κύτταρα/δίσκο καλλιέργειας) και εκτέθηκαν σε διάφορες συγκεντρώσεις ROS για 24 ώρες. Η βιωσιμότητα των κυττάρων μετρήθηκε με τη χρήση της χρωστικής XTT. Η συσκευή NEOGEN τοποθετήθηκε σε δίσκους καλλιέργειας για 24 ώρες.

Αποτελέσματα:

  • Η έκθεση σε ROS μείωσε τη βιωσιμότητα των κυττάρων σε όλους τους τύπους, με τα ηπατικά κύτταρα να είναι τα πιο ευαίσθητα.
  • Η συσκευή NEOGEN προστάτευσε τα κύτταρα από την τοξικότητα των ROS και αύξησε τη βιωσιμότητά τους.

Συμπέρασμα:

Η μελέτη έδειξε ότι η συσκευή NEOGEN μπορεί να προστατεύσει κύτταρα από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από ROS. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής παρατηρήθηκε σε όλους τους τύπους κυττάρων που μελετήθηκαν. Αποτελεσματικότητα της συσκευής NEOGEN μέσα από πειραματικές δοκιμές (μέρος πρώτο)